Bedrijventerrein Eeserwold is booming

Het bedrijvenpark Eeserwold in Steenwijk is booming.

 

Dat was de conclusie van het werkbezoek aan Roelofs van de VVD Steenwijkerland. De samenwerking met de gemeente en gebiedseigenaar Roelofs betaalt zich nu uit in grote belangstelling om zich hier te vestiging. Nog nooit werd in een jaar tijd zoveel hectare bedrijfskavels uitgegeven in de geschiedenis van Steenwijkerland. 

 

“Dit is goed voor het aantal banen,” aldus lijstrekker Miriam Slomp-Dekkers. Het bedrijvenpark is met name aantrekkelijk voor lokale en regionale bedrijven.  En dat is niet gek want het woon- en werkgebied is magnifiek. De arbeidsparticipatie is groot en we hebben hier een doe-mentaliteit aldus Miriam Slomp-Dekkers. 

De fractie van de VVD was onder de indruk van het werkbezoek aan Roelofs, dat we voornamelijk kennen vanuit Eeserwold, waterstofinnovatie, waterkoeltechniek, maar een bedrijf dat zich in haar werkgebied zeer breed met allerlei vraagstukken bezig houdt op het gebied van openbare ruimte. Roelofs is een familiebedrijf dat midden in de samenleving staat. Werken aan de openbare ruimte betekent voor hen werken aan de toekomst. De bevlogenheid waar commercieel directeur Marcel Grit over het bedrijf en de medewerkers en hun projecten spreekt is inspirerend. Ook goed om te horen dat de samenwerking met de gemeente Steenwijkerland als positief wordt ervaren.

 

Zo’n werkbezoek die we twee jaar bijna niet hebben kunnen afleggen door alle maatregelen, geeft toch weer meer gevoel en inzicht bij alle ontwikkelingen bij bedrijven en hun medewerkers in onze gemeente, aldus Miriam.