Het water staat bij veel ondernemers tot aan de lippen

29 januari − Het water staat bij veel ondernemers in onze provincie tot aan of zelfs tot over de lippen. De crisis doet heel veel ondernemers pijn en die pijn voelen we met hen mee. Op woensdag 27 januari jl. stond het Statenvoorstel ‘Voortzetting succesvolle overbruggingsmaatregelen Corona-crisis’ op de agenda van de Staten. De VVD kan zich dan ook vinden in het besluit en de voortzetting van de succesvolle overbruggingsmaatregelen

Het water staat bij veel ondernemers in onze provincie tot aan of zelfs tot over de lippen. De crisis doet heel veel ondernemers pijn en die pijn voelen we met hen mee. Op woensdag 27 januari jl. stond het Statenvoorstel ‘Voortzetting succesvolle overbruggingsmaatregelen Corona-crisis’ op de agenda van de Staten. De VVD Overijssel kan zich dan ook vinden in het besluit en de voortzetting van de succesvolle overbruggingsmaatregelen. We willen ons uit de crisis investeren en de provincie moet er zijn voor de ondernemers nu ze ons zo keihard nodig hebben. Juist nu moeten we voorkomen dat ondernemers verdrinken. 

 

De VVD Overijssel ziet graag dat het College het geld voor de voortzetting van de overbruggingsmaatregelen snel en passend inzet. Enige mate van flexibiliteit van het College is daarvoor natuurlijk nodig en daaraan willen we ook meewerken door ook een flexibel budget beschikbaar te stellen. Hiermee kan maatwerk geleverd worden in deze vreselijk zware en moeilijke tijd. Uit het voorstel bleek dat er vele verzoeken zijn afgewezen, bijna 25% en dat lijkt soms gedaan op formele gronden. Wellicht zijn hier leerpunten uit te halen voor de wijze waarop wij onze middelen de komende tijd in gaan zetten.

 

Om succesvol te blijven met onze zogenaamde ‘succesvolle maatregelen’ moeten we er zijn voor onze bedrijven. We kunnen met dit voorstel onze Overijsselse economie en bedrijven helpen om ook in de toekomst succesvol te zijn en hopelijk helpen te voorkomen dat goede ondernemers verzuipen en ten onder gaan in deze moeilijke tijd.