Motie Prioriteit preventie Herijking Armoede-en minimabeleid gemeente Steenwijkerland 2019-2022

Tijdens de raadsvergadering van 30 oktober 2018 werd het nieuwe Armoede-en Minimabeleid Steenwijkerland vastgesteld. Jeroen Ziel heeft namens de VVD een motie ingediend (mede-ondersteund door PvdA en CU) waarbij gevraagd wordt prioriteit te geven aan de uitvoering van alle preventiemaatregelen uit het stuk. De VVD is van mening dat voorkomen beter is dan genezen. De motie is unaniem aangenomen.

Onderwerp: Prioriteit preventie Herijking Armoede-en minimabeleid gemeente Steenwijkerland 2019-2022


De raad van de gemeente Steenwijkerland in vergadering bijeen d.d. 30 oktober 2018


De raad gehoord de beraadslaging overwegende dat:

* Voorkomen beter is dan genezen

* In de nota staat een aantal hoofdstukken benoemd. Preventie een van de belangrijke onderdelen van deze nota is. Wij van mening zijn dat het allerbelangrijkste is dat burgers niet in de schulden komen en zo voorkomen wordt dat zij gebruik maken van de formele schuldhulpverlening.

* Naar schatting 4,6% en 7,5% van de huishoudens in Nederland kampt met problematische schulden maar geen gebruik maakt van formele schuldhulpverlening

* Dat alle kinderen gelijke ontwikkelings- en ontplooiingskansen verdienen


Verzoekt het college:

* Prioriteit te geven aan de uitvoering van alle preventiemaatregelen die in het beleidsstuk Herijking Armoede- en Minimabeleid gemeente Steenwijkerland 2019-2022 vermeld staan.

* De raad 2 weken voor de perspectiefnota van 2020-2023 te informeren over de voorrang van de uitvoering van de preventiemaatregelen


en gaat over tot de orde van de dag.


Jeroen Ziel, VVD

Steven Bunt, PvdA

Jantina Drijfhout, CU