Miriam Slomp-Dekkers

Ik ben getrouwd en woon ruim 14 jaar in Giethoorn. Na jaren in diverse managementfuncties in de zorg en arbeidsmarktbemiddeling te hebben gewerkt ben ik nu al vele jaren ondernemer. Samen met mijn man en dochter hebben we een hotel-restaurant in Giethoorn. Verder heb ik de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties vervuld, o.a. voorzitter Koninklijke Horeca Nederland; afdeling Steenwijkerland, bestuur Stichting Waterrecreatie Steenwijkerland (havens), bestuur ZME, matchgroep Steenwijkerlandse Uitdaging, Leader werkgroep (LAG) etc.

Als ondernemer en uiteraard ook vanuit de diverse bestuursfuncties kwam ik regelmatig in contact met de Gemeenteraad en de beslissingen die hier genomen worden.  De Gemeenteraad heeft als hoogste overheidsorgaan in de gemeente de verantwoordelijkheid over een groot aantal zaken die het dagelijkse leven van inwoners en ondernemers betreffen. Meer en meer ben ik mij gaan interesseren voor deze besluitvorming en de kansen, mogelijkheden, maar ook problemen en bedreigingen die de effecten van deze besluitvorming- en uitvoering in onze gemeente hebben. En zo ben ik politiek betrokken geraakt. Steenwijkerland is een bijzonder fijn gebied om te wonen en werken met een enorme dynamiek en betrokkenheid van haar inwoners. Graag zet ik mij in om te realiseren dat dit zo blijft en nog verder geoptimaliseerd kan worden!

De VVD is voor mij de partij van waaruit ik dit wil doen. Het liberale gedachtengoed waarbij je zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid neemt, respect hebt voor elkaar, waar hard werken loont, maar er ook zorg is voor mensen die echt niet voor zichzelf  kunnen zorgen, veiligheid van belang is en criminelen gestraft horen te worden, spreekt mij aan. Ik ben mensgericht en dienstverlenend ingesteld, maar ben ook zakelijk, realistisch en pragmatisch, breed ge├»nteresseerd, voel mij verantwoordelijk voor onze omgeving en draag mijn steentje bij. Ik sla graag een brug tussen inwoners en politiek, waarbij alle belangen goed afgewogen worden. Bovendien vind ik het ook belangrijk dat er ook ondernemers en vrouwen in de Gemeenteraad zitten voor een goede volksvertegenwoordiging.

De afgelopen jaren als fractievoorzitter van een coalitiepartij heb ik met veel plezier mijn steentje bijgedragen en dat blijf ik graag nog even doen. Vooral nu met de coronacrisis en de effecten hiervan op Steenwijkerland, maak ik mij graag hard om te zorgen dat Steenwijkerland en haar inwoners en ondernemers sterk uit de crisis komen!

Graag kom en blijf ik in contact met u om te luisteren naar uw meningen, inzichten, zorgen en kansen, om u goed te kunnen vertegenwoordigen.  Uiteindelijk is Steenwijkerland van ons allemaal!

Wilt u mij spreken, aarzel niet en bel of mail mij gerust, ik maak graag tijd voor u!

(06)30469017

m.slompdekkers@gmail.com

LinkedIn profiel