1. Miriam Slomp-Dekkers (Giethoorn)

Steenwijkerland verdient een sterk, daadkrachtig en stabiel bestuur!

Ik ben getrouwd, heb een volwassen dochter en een tiener pleegdochter, gelukkig nog mijn beide ouders (70-ers) en schoonmoeder (80-er) en ben ruim 10 jaar woonachtig in Giethoorn.  Na jaren in diverse managementfuncties in de zorg en arbeidsmarktbemiddeling te hebben gewerkt, ben ik nu al vele jaren ondernemer met twee bedrijven. Samen met mijn man hebben we een hotel-restaurant in Giethoorn en ik ben managementconsultant/projectmanager/coach als ZZP-er. Verder heb ik de afgelopen jaren diverse bestuursfuncties vervuld. O.a. voorzitter Koninklijke Horeca Nederland; afdeling Steenwijkerland, bestuur Stichting Waterrecreatie Steenwijkerland (havens), bestuur ZME, matchgroep Steenwijkerlandse Uitdaging, Leader werkgroep (LAG) etc.

Steenwijkerland is een bijzonder fijn gebied om te wonen, met een enorme dynamiek en betrokkenheid van haar inwoners. Als ondernemer en vanuit de diverse bestuursfuncties ben ik regelmatig in contact gekomen met de gemeenteraad en het college en de beslissingen die hier genomen worden. Meer en meer ben ik mij gaan interesseren voor deze besluitvorming en de kansen, maar ook bedreigingen die de effecten van deze besluitvorming in onze gemeente hebben. Ik denk dat hier nog wel wat aan verbeterd kan worden. Zeker als we het hebben over de daadkracht, kwaliteit en continuiteit van beslissingen en vooral de uitvoering daarvan. Steenwijkerland verdient mijns inziens een sterk, daadkrachtig en stabiel bestuur!

Ik ben mensgericht en dienstverlenend ingesteld, maar ben ook zakelijk, realistisch en pragmatisch, breed geinteresseerd, voel mij verantwoordelijk voor onze omgeving en draag mijn steentje bij. Ik sla graag een brug tussen inwoners en politiek, waarbij alle belangen goed afgewogen worden. Graag zet ik mij in vanuit mijn rol als inwoner, ondernemer, (pleeg)moeder, dochter etc. om te realiseren dat Steenwijkerland zo blijft en nog verder geoptimaliseerd kan worden!